May 20, 2019

Научна визита на Факултета по педагогика в Университета в Клайпеда, Литва

В рамките на Проект BG05M2OP001-2.009-0013, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове, група докторанти (Десислава Тодорова и Даниел Полихронов) и постдокторанти (асистент Йорданка Николова и главен асистент Даниела Рачева) на Факултета по педагогика при СУ „Св. Климент Охридски“ под научното ръководство на проф. дпн Нели Иванова осъществиха научна визита във Факултета за социални науки и хуманитаристика към Университета в Клайпеда (Литва) в периода 6-11 май 2019г.


Същевременно докторантите и постдокторантите участваха в организираната от университета в Клайпеда Шеста международна научна седмица.


Бяха проведени срещи и разговори с Декана на Факултета по социални науки и хуманитаристика проф. Римантас Балсис, със зав.-катедра Айда Норвилиене и преподаватели от катедра Педагогика. На докторантите и асистентите беше предоставена възможност да ползват библиотеката към факултета. Създадоха се предпоставки за усъвършенстване научната подготовка на докторантите и постдокторантите (асистентите) от СУ „Св. Климент Охридски“.
Беше посетено училище, което е базова структура на университета в Клайпеда.
Бяха очертани перспективи за бъдещо научно сътрудничество и съвместни проекти.