Mar 8, 2021

"Моята теза в 180 секунди" - конкурс на Университетска агенция на Франкофонията в България и Френския институт

Университетска агенция на Франкофонията (УАФ) в България и Френския институт в България, организират съвместно третото издание на международния конкурс за докторанти "Моята теза в 180 секунди". Конкурсът е отворен за участие за докторанти от всички български висши учебни заведения. Те трябва да са редовно зачислени за академичната 2020-2021 или да са защитили през изминалите две години (2018-2019 ; 2019-2020).

Докторантът трябва да успее в рамките на три минути да представи на френски език, по атрактивен и разбираем начин, предмета на изследването си пред публика от неспециалисти. Не е необходимо самата тезата да бъде на френски език.

Кандидатстването става с изпращане на заявка за участие на ел. адрес (mt180-bulgarie@auf.org) и предоставяне на информация за тезата. Финалът ще се проведе на 8-ми юни, във Френския институт, като кандидатите ще се представят пред публика и жури. Победителят от националния финал ще има възможност да представя България на международния финал на конкурса през есента в Париж. Предвидени се награди за трите най-добри представяния, както и награда на публиката.